Ένα αφράτο, απολαυστικό και παιχνιδιάρικο κέικ γιαουρτιού που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Μια συνταγή απλή αλλά πολύ γιορταστική, ότι πρέπει δηλαδή για το Πάσχα!
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
 - 1 1/2 κούπα ζάχαρη
 - 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 κούπα αμύγδαλα σε σκόνη
 - 1 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
 - 3 αυγά
 - 1 φακελάκι baking powder
 - 1 κ.γ. βανίλια
 - 1 φόρμα- λαγός
 - Λίγη μερέντα για τη διακόσμηση
 
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τα αμύγδαλα σε σκόνη, το baking powder και τη βανίλια
 - Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
 - Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά
 - Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
 - Βουτυρώνουμε τη φόρμα-λαγό και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
 - Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα.
 - Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε
 - Διακοσμούμε με τη μερέντα
 
Πηγή: imommy.gr